Drikker du transporteret vand? Skift til forædlet vand!

transported water

Vi ved PURE WATER snakker ofte om vores løsning, nemlig forædlet vand, direkte fra nærmeste kilde, sammenlignet med transporteret vand. Ud fra vores betragtning er transporteret vand flaskevand fra butikker, restauranter og caféer og vandtanke, som bruges på kontorer. Vores mission er at udskifte al denne vand med PURE WATER. Grunden til dette kommer her. 

Produktion af flasker og vandtanke
Hver vandflaske, du køber, skal produceres. Dette sker i en fabrik, som normalt er et sted langt fra dit hjem. Vandet, der skal fyldes på flaskerne, er normalt heller ikke i nærheden af fabrikken. Der er brug for materiale til fremstilling af disse flasker, og det samme gælder for tankene. Disse er ofte lavet af plast.

Types of transported water

Det er ikke kun dyrt, det kræver også ekstra resurser. Forskning viser, at der bruges tre gange så meget vand til at producere en flaske vand, som det vand der rent faktisk er i flasken. Så til en flaske vand på en halv liter er der faktisk brugt halvanden liter vand til at producere den. Desuden kan vi ikke ignorere de andre resurser, der er nødvendige under produktionen. For ikke at snakke om CO2-udslippene, når flaskerne produceres.

 

Transport af vand
Efter at flaskerne er blevet produceret, skal de transporteres til vandkilden, fyldes med vand og derefter fordeles i butikker, restauranter, på kontorer, tankstationer, hoteller og caféer. Ikke kun i vores eget land, men ofte på tværs af grænserne og undertiden endda til den anden side af jorden. Og endelig, for at kunne drikke dette vand i vores hjem, skal vi tage til butikken for at købe det først og så transportere det hjem.

Transport af dette vand med lastbiler og både er ikke kun dyrt, det er også resursekrævende. Vi kan sammen reducere miljøpåvirkningen forårsaget af transporteret vand, simpelthen ved at udskifte det med en mere bærekraftig løsning som PURE WATER.

Returnering af flasker
Når flaskerne er tomme, returneres de ofte og gerne gennem et pantsystem til vandvirksomheden. Det betyder, at de igen skal transporteres videre, rengøres og undertiden endda genbruges. Selvom det lyder som en god løsning, fordi flaskerne da ikke bare bliver smidt ud, har det store ulemper. Det er dyrt, og det er skadeligt for vores jordklode. Nogle hævder endda, at genanvendelse er dyrere end at producere nye materialer.

Flasker, der ender i naturen
Desværre er det ikke alle flasker, som bliver returneret eller smidt i en affaldsbeholder. Mange af dem ender i naturen, hvor de forårsager en stor trussel. Det tager over 450 år at nedbryde en plastflaske, og vi kan ikke ignorere, at plastik, som ender op i verdenshavene, forårsager store problemer for livet der.


Vil du stoppe med at bruge transporteret vand og få din egen PUREpoint med lækkert, renset vand i stedet? Tag kontakt!

del indlæg

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Mere fra bloggen

Kontakt os

Vi tilbyder skræddersyede løsninger

kundecases

Læs om hvordan vores kunder oplever PURE WATER